Contact

Over DataExpert

Historie DataExpert

Van bouwer van recherche-informatiesysteem Vidocq tot verkoop, training en support van innovatieve softwareproducten voor de markt van Openbare Orde en Veiligheid (OOV).

Vidocq
In 1990 is DataExpert opgericht als spin-off van Kender Thijssen. Samen met enkele specialisten van Oracle bouwden we Vidocq, het recherche-informatiesysteem voor de Criminele Inlichtingen Dienst. Binnen een paar jaar maakten tientallen klanten in Nederland en België gebruik van Vidocq.

Distributie en training
Naast software-ontwikkeling deed DataExpert ook de marketing, verkoop, installatie, support en training. Het was een logische stap om dit ook met interessante producten van andere bedrijven te doen. In 1992 werden we distributeur voor i2 (nu IBM) voor softwarepakket Analyst’s Notebook, dat inmiddels wereldwijd een begrip is bij alle criminaliteitsanalisten. In de jaren daarna zijn er andere softwareproducten van i2 bij gekomen, zoals iBase.

Opsporing en analyse
DataExpert ontwikkelde zich steeds meer van een ontwikkelaar naar een value added reseller. Nieuwe digitale forensische opsporings- en analyseproducten werden toegevoegd aan ons portfolio en het aantal partners groeide snel. Open Text v.h. Guidance Software (EnCase) en AccessData (Forensic Toolkit) zijn daar voorbeelden van. Ook breidden we onze dienstverlening uit met een groot aanbod van trainingen en met consultancy over het gebruik en de inzetbaarheid van de software. 

 

Trainingsbureau DiEX

In de zomer van 2017 besloot DateExpert DiEx over te nemen. DiEx is een bekend trainingsbureau voor opsporing, handhaving en inspectie. Door deze overname biedt DataExpert onder de naam DiEx trainingen aan op het gebied van aanpak van cybercrime, internetonderzoek en veiligheidsanalyse.

 

Onafhankelijke oplossingen
In deze 25+ jaar is DataExpert uitgegroeid naar onafhankelijke kennis- en technologiepartner voor onder andere politie, defensie en alle opsporings- en veiligheidsdiensten. Behoeften op het gebied van databeveiliging en forensisch onderzoek vertalen we naar passende oplossingen. Onze jarenlange ervaring en expertise in de markt van Openbare Orde en Veiligheid helpt ons daarbij.