Contact

Cyber Security trainingen

Workshop Cybercrime en Cyber Security Awareness

Ransomware, datalekken en phishing zijn schering en inslag. De vraag is niet of u getroffen wordt, maar wanneer. Een datalek bij een andere organisatie betekent ook niet dat uw organisatie achterover kan leunen. Een belangrijke stap in het voorkomen van slachtofferschap door cybercrime is het bewust maken van de medewerkers hoe te handelen.

Voor wie is deze training bedoeld?
De workshop Cybercrime en Cyber Security Awareness bestaat uit één dag met daarin drie trainingssessies van ieder twee uur om de verschillende groepen medewerkers binnen een organisatie bewust(er) te maken van cybercrime. Per sessie worden de accenten verlegd, afhankelijk van de functiegroep van de deelnemers.

Wat leert u tijdens de training?
Tijdens iedere trainingssessie wordt er aandacht besteed aan de trends van cybercrime, maar ook aan relevante wetgeving waaronder de AVG. Het doel van de workshop is om de deelnemers weerbaarder te maken, inzicht te geven in hoe te handelen, maar ook ze bewust te maken van ieders verantwoordelijkheid en hoe zich dit verhoudt tot andere onderdelen van de organisatie. Verder is er voldoende ruimte voor interactie; deelnemers kunnen vragen stellen en er wordt gebruik gemaakt van stellingen en/of dilemma’s.

De onderwerpen die onder andere aan bod komen in de trainingssessies zijn:

  • Cybercrime (actoren, motivatie, doelstellingen).
  • Risico’s voor de organisatie/medewerker.      
  • (Praktische) Maatregelen.
  • Relevante wetgeving (AVG en meer).

De intentie is om de individuele medewerker bewust te maken van zijn/haar positie in de verdediging en strijd tegen cybercrime binnen de organisatie.

Per sessie kunnen er zich maximaal 25 deelnemers aanmelden. Hierbij dient rekening te worden gehouden met homogene groepen qua werkzaamheden.