Contact

Vacature

Vacature

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

Consultant Analyse

Als consultant voer je zelfstandig of in teamverband opdrachten uit met als doel om onze klanten te voorzien van IT oplossingen die voldoen aan de behoefte van de klant. Je benadert projecten vanuit het juiste proces en maakt onderscheid tussen een presales, definitie-, implementatie- en migratiefase. In iedere fase van dit plan, speel jij een rol. Je kijkt hierbij verder dan je eigen expertisegebied.


Je analyseert de situatie bij de klant, ontwerpt en implementeert onze oplossingen. Je geeft demonstraties van de IT oplossingen en begeleidt Proof of Concepts (PoC’s). Daarnaast kun je projecten managen en hierbij rapportages uitbrengen richting het management. Ook ben jij degene die migraties uitvoert, technische en functionele (project)documentatie samenstelt, meewerkt aan o.a. aanbestedingen, en ervoor zorgt dat vastgelegde kwaliteitsnormen en standaarden worden nageleefd. Je ervaring uit zich vooral in je positieve en proactieve houding, heldere communicatie en ervaring in projectmatig werken.

Wat verwachten wij van je?
Om deze functie succesvol te maken beschik je over de volgende kwalificaties:

 • HBO/universitaire opleiding.
 • Ondernemende en ambitieuze consultant met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent in staat om op meerdere niveaus te acteren, van technisch tot conceptueel niveau.
 • Je bent representatief en hebt een positieve en proactieve houding. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je neemt verantwoordelijkheid cq. jouw houding kenmerkt zich door het nemen van ownership, je laat niet los, signaleert tijdig en weet op de juiste wijze te voorkomen dat activiteiten vastlopen.
 • Affiniteit met IT en in staat snel nieuwe oplossingen eigen te maken.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken in complexe vraagstukken (PRINCE2)
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve- en adviesvaardigheden die passen bij de verwachtingen van de klant en de eigen organisatie. Je bent een ambassadeur van DataExpert.
 • Je bent in staat om mensen te motiveren hun een bijdrage te laten leveren aan het resultaat.
 • Je rapporteert voortgang, risico's, planning en succes in heldere bewoordingen.
 • Kennis van en ervaring met software ontwikkeling is een pré.
 • kennis van Franse taal is een pré
 • Voorkeur voor bestaande skills op het gebied van i2 software en OSINT of ongestructureerde data-analyse
 • Daarnaast ben je van onbesproken gedrag.


Wat mag je van ons verwachten?
DataExpert verkoopt en ondersteunt software en hardware oplossingen voor de bestrijding van vele vormen van criminaliteit. Het gaat hierbij zowel om fysieke criminaliteit als om cybercrime. Je hebt bij ons de mogelijkheid om bij een bedrijf te werken dat bijdraagt aan de veiligheid in de maatschappij. Je werkt in een kennisintensieve werkomgeving waarin je veel uitdagingen krijgt en de mogelijkheden krijgt om je verder te ontwikkelen. Een werksfeer waarin de klant centraal staat en je samen met jouw leidinggevende duidelijke doelen afspreekt.
We bieden een afwisselende, zelfstandige functie binnen een informeel team dat veel waarde hecht aan onderlinge samenwerking en bij een bedrijf met een goede reputatie in de markt.
Wij bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden.


Wie is DataExpert?
DataExpert, gevestigd in Veenendaal, bestaat al 28 jaren en is leverancier voor overheden en het bedrijfsleven. Wij leveren softwareproducten en diensten op gebied van (digitale)opsporing, misdaadanalyse en (cyber)criminaliteitsbestrijding. Daarnaast heeft DataExpert een uitstekende reputatie op gebied van support, consultancy en training.
DataExpert staat voor kennis en kunde. Wij weten wat er speelt bij de klanten, wanneer dit speelt en waarmee we de klant kunnen helpen. Wij kennen onze oplossingen en het proces bij de leverancier waardoor wij snel en flexibel kunnen inspelen op behoeften in de markt.

Interesse in deze veelzijdige functie?
Als je geïnteresseerd bent in werken bij DataExpert en deze functie verzoeken wij om een sollicitatie

brief (incl. motivatie) en CV te mailen naar vacature@dataexpert.nl. We nemen dan snel contact met je op.
Ook voor meer vragen of informatie kun je contact met ons opnemen via vacature@dataexpert.nl of telefonisch op 0318-543173.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.