Contact

Trainingen

BlackBag Essential Forensic Techniques II

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze Mac Forensic analyse-training voor gevorderden is bedoeld voor digitaal rechercheurs met goede kennis van Computer Forensics en uitgebreide kennis van Mac forensisch onderzoek verkregen in de BlackBag BlackLight Tool Training (BTT).

Wat leert u in de BlackBag Essential Forensic Techniques II training?

In deze training wordt er vanuitgegaan dat u al ervaring heeft met Windows-besturingssystemen. De focus ligt op het analyseren van Mac-datakopieën, wachtwoorden en iPods. Verder wordt uitgelegd hoe op een Mac forensisch onderzoek te doen naar internet cachebestanden en andere belangrijke artefacten. Daarnaast leren de deelnemers hoe ze beveiligde bestanden kunnen benaderen en openen, zelfs al zijn ze met een wachtwoord beveiligd. De cursus wordt door een docent geleid die uitgebreide uitleg geeft over de materie, maar er worden ook veel praktische oefeningen gedaan door de deelnemers zelf.

Aan het eind van deze training zijn de deelnemers in staat om de verschillende Mac-kopiebestanden te identificeren, en daarnaast ook kopieën gemaakt met andere tools of besturingssystemen. Ook de locatie in het bestandssysteem, hoe informatie te verzamelen op forensisch correcte wijze en het breken van wachtwoorden komen aan de orde. De deelnemers leren verder hoe om te gaan met iPods, inclusief het extraheren en zoeken naar belangrijke informatie en het herkennen van typerende Apple-artefacten.