Contact

Trainingen

AXIOM Examinations course (AX200)

Beschrijving
In deze hands-on cursus leert de cursist op interactieve wijze hoe om te gaan met digitaal bewijsmateriaal dat wordt aangetroffen op computers en mobiele telefoons. De focus ligt daarbij op de sporen die worden aangetroffen na internet gebruik, gebruik van Social Media en apps op mobiele apparaten.

Magnet AXIOM gaat verder dan het zoeken en verwerken van artefacten doordat diepe analyse met behulp van tools die u in staat om te kijken naar bewijsmateriaal op nieuwe manieren.

Na de installatie van AXIOM gaan de studenten aan de gang met het zoeken en analyseren van de data, waarna de bevindingen in een rapport worden vastgelegd. Kijk voor de volledige cursusinhoud op de site van Magnet Forensics.


Voor wie is deze training bedoeld?
Deze vierdaagse training is ontworpen voor digitaal rechercheurs van opsporingsdiensten uit de forensics community zoals politie, defensie, special taskforces maar ook particuliere onderzoeksinstanties. De cursus is geschikt voor zowel de beginnend digitaal rechercheur alsook degenen die AXIOm al een tijdje gebruiken, maar de training nog niet hebben doorlopen. 

 

Leerdoelen
Na afloop van de training zijn de deelnemers in staat om:

  • Kennis en vaardigheden om Magnet AXIOM te configureren.
  • Het belangrijkste bewijs (beeldmateriaal) uit de computer en van de smartphones te halen.
  • Hoe de meest relevante informatie terug te vinden is.
  • Diepgaander verkennen van de bewijzen.
  • Vereenvoudiging van de analyse activiteiten van intuïtief koppelen van feiten en gegevens.
  • Het voorbereiden van de belangrijkste artefacten voor samenwerking met andere stakeholders.

Elke module van instructie maakt gebruik van een uitgebreide basis van scenario's, hands-on oefeningen in de Magnet van AXIOM, om de leerdoelen te versterken en verdere inzichten te geven aan de deelnemer in de functionaliteit van Magnet IEF en de toepassing ervan binnen de forensische workflow.