Contact

Nieuws

Nieuwe importopties in IBM i2 iBase

Het analyse werkveld kent veel ervaren IBM i2 Analyst’s Notebook en iBase gebruikers. Vraagstukken die tijdens het werken met deze programma’s ontstaan worden regelmatig binnen de eigen organisatie opgepakt, maar veelal wordt een beroep gedaan op de support en consultancy van DataExpert. Daarnaast blijken de verschillende i2 Analyst’s Notebook en iBase trainingen nuttig in het goed kunnen toepassen van deze programma’s in onderzoeken. Hieronder volgt een overzicht van de diverse mogelijkheden waar voor de gebruikers in 2020 nog winst valt te behalen rondom IBM i2 kennis en gebruik.  

Import in IBM i2 iBase
Door de jaren heen heeft IBM i2 iBase zich bewezen als stabiele factor in het analyse werk in de strijd tegen criminaliteit en fraude. Dit blijft onveranderd, vooral in de slimme samenwerking met IBM i2 Analyst’s Notebook. Een aandachtspunt en mogelijkheid tot ontwikkeling blijft voor DataExpert en haar gebruikers het importeren van data. Zonder data geen analyse. Traditioneel en correct importeren in iBase is arbeidsintensief. De afgelopen jaren is de BULK import optie in iBase verder ontwikkeld en daarmee is de import tijd aanzienlijk gereduceerd. Zijn er verder nog andere import opties? Het antwoord is ja.  

De ETL techniek is een goede en efficiënte wijze om een extra import optie toe te passen naar iBase. Bijna elke organisatie heeft een ETL (extract, transform, load) pakket in bezit en kan deze in theorie inzetten om data ‘direct’ in iBase te laden. Bijvoorbeeld FME van Safe Software. FME is een pakket dat door veel  gemeenten in Nederland toegepast wordt om data te transformeren in een formaat en kwaliteit zoals een gemeente dat wenst. Door de kennis van verschillende gemeenten te combineren met de kennis van DataExpert ontstaat een circulaire beweging binnen het software landschap van de gebruiker. Na een succesvolle configuratie kan afscheid genomen worden van de traditionele wijze van export en import in uw iBase databases. Met als belangrijkste uitkomsten; tijdwinst, hogere data kwaliteit en sterkere data veiligheid.

Ziet u mogelijkheden in uw organisatie om op eenzelfde wijze aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de DataExpert Support Desk of uw Accountmanager bij DataExpert. We ontdekken graag samen met u mogelijkheden om deze ontwikkeling uit te voeren!