Contact

Nieuws

Passware introduceert geavanceerde decryptie oplossingen

Beschermen of verbergen?

Steeds meer bestanden zijn tegenwoordig beveiligd met een wachtwoord. Ook encryptie van e-mail verkeer wordt steeds vaker toegepast om belangrijke informatie af te schermen. Helaas worden deze technieken ook regelmatig gebruikt door de subversieve elementen uit de samenleving voor het verbergen van ‘verdachte’ data. Dit maakt digitaal onderzoek er niet gemakkelijker op en dat vraagt om gerichte tooling.

Passware Kit Forensic

Passware is een bedrijf dat slimme oplossingen maakt voor het herstellen van wachtwoorden. Hun bekendste product is het software pakket Passware Kit Forensics, waarmee meer dan 280 bestandstypes kunnen worden ontcijferd. De rekenkracht van een computer bepaalt hoe snel wachtwoorden kunnen worden gevonden. Om dit proces te ondersteunen heeft Passware een nieuw apparaat ontwikkeld, de Decryptum. 

Nieuw: Decryptum

De Decryptum is beschikbaar in verschillende varianten. Alle apparaten zijn gebaseerd op het 4U formaat en zijn vloeistof gekoeld. Niet alleen de chipset, maar ook de overige essentiële onderdelen zoals de CPU (processor) en de GPU componenten zoals de grafische kaarten worden op deze manier gekoeld. Een groot voordeel van deze methode is dat de levensduur van de hardware aanzienlijk wordt verlengd. Ook is hierdoor intensief gebruik probleemloos mogelijk. Dit zorgt voor een stabiel en snel functionerend decryptie platform, dat bovendien 10% sneller is dan conventionele, luchtgekoelde systemen.

Tenslotte wordt er bij de productie gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande componenten. De Decryptum PR2080TI bijvoorbeeld, beschikt over 12 NVIDIA 2080TI GPU videokaarten en 32GB DDR4 RAM geheugen. De z.g. Power Usage Effectiveness (PUE) is lager dan 1,05. Het gebruik van de kwaliteitsonderdelen zorgt voor minimaal geluid en een relatief laag stroomverbruik.

Wilt u meer informatie ontvangen over Decryptum? Neem dan contact met ons op.