Contact

Nieuws

IRIS - Internet Relations & Information Service

Via het internet is veel informatie terug te vinden over ons dagelijkse leven. Zelfs als we deze informatie onbewust met anderen delen, is er vaak toch iets online over bekend. De online wereld blijkt dan ook een uiterst nuttige bron van informatie die kan worden ingezet bij preventie, opsporing en bij het voorkomen van fraude, witwassen en (cyber)criminaliteit.

Wilt u gebruik maken van open source intelligence technieken en uw data verkrijgen, onderzoeken en analyseren conform de AVG regelgeving? Alleen heeft u maar beperkte tijd, mankracht en middelen? Dan is IRIS dé nieuwe open source intelligence oplossing die u hierbij kan helpen. Onderliggende relaties tussen personen, contact informatie, locaties, blacklist- en PEP-controles, risicoanalyses en mogelijke Darknet footprints worden snel inzichtelijk gemaakt.

Het IRIS platform is gebaseerd op forensische technologie van Web-IQ die al bij verschillende opsporingsinstanties in Nederland succesvol wordt ingezet. Verschillende crawlers verzamelen de gevraagde informatie uit talloze open bronnen en geven deze in een overzichtelijke rapportage weer. IRIS verschaft eenvoudig toegang tot het informatierijke internet via een grafische user interface of API. Met het IRIS platform kunt u uw OSINT-proces tot wel 1000 keer versnellen. Achtergrondcontroles die voorheen uren duurden, kunnen nu in enkele minuten worden uitgevoerd. Dit terwijl u zich richt op andere belangrijke zaken. Specifieke OSINT-werkzaamheden worden hierdoor uiterst efficiënt en tijdbesparend uitgevoerd.

Wat het IRIS-platform uniek maakt zijn de uitgangspunten Privacy by Design, schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, de uitgebreide resultaten en snelheid. Onderzoeksresultaten zijn altijd herleidbaar en reproduceerbaar. Hierdoor kunt u miljoenen klantinteracties verrijken met nuttige beslissende informatie van het internet. Ook kunt u meldingen volgen en ontvangen wanneer een verdachte activiteit optreedt.

Met het platform kunt u dan ook snel de volgende vragen beantwoorden:

- Heeft de persoon die of het bedrijf dat gebruikt maakt van mijn services een frauduleuze achtergrond?

- Hebben de vijf mensen die aanspraak maken op geld van hun verzekeringsmaatschappij een informele relatie met elkaar die ze niet hebben onthuld?

- Is de eigenaar van een nieuw bedrijf informeel, via vrienden of relaties, verbonden met politici of de officiële sanctielijst?

Wilt u meer informatie over het IRIS Platform? Neem dan zeker contact met ons op.