Contact

Nieuws

Ongestructureerde data analyse voor i2 gebruikers

Wereldwijd zijn er onnoemelijk veel verschillende databronnen in duizenden talen. Het verkrijgen van voldoende data is dan ook allang niet meer de grootste uitdaging voor opsporingsinstanties. Het pijnpunt ligt bij het verwerven van inzichten en antwoorden uit grote hoeveelheden vaak ongestructureerd informatie in korte tijd. De logische vraag is dan ook: Hoe kan dit probleem opgelost worden?

Onze leverancier Rosoka stelde deze vraag ook en kwam met dé oplossing voor grote hoeveelheden (ongestructureerde) data. Met het platform genaamd Rosoka kunt u uw onderzoek, i2 analyse en data visualisatie automatisch verrijken met entiteiten, relaties en geografische locaties afkomstig uit ongestructureerde data. Deze extracties worden met behulp van Machine Learning verfijnd en geautomatiseerd uitgevoerd. Meer dan 36 verschillende type entiteiten, 200 + relaties en (geografische) locaties kunnen standaard geëxtraheerd worden. Dit is gelijktijdig mogelijk vanuit meerdere bronnen met content in meer dan 200 talen.

Door middel van de multi-vector sentiment analyse optie van Rosoka, kunnen onderlinge relaties op sterkte en intentie gescoord worden. Ook kan de toon, populariteit en overtuigingsvermogen in beeld worden gebracht. Hiermee kunt u snel een scheiding maken tussen relevante en niet relevante informatie.

Doordat het platform naadloos integreert op uw huidige i2 analyse omgeving (Analyst’s Notebook) is Rosoka eenvoudig in gebruik. U hoeft geen separate userinterface te gebruiken en eigen te maken. Ook zijn handelingen als importeren en exporteren overbodig.  

Wilt u graag meer informatie ontvangen over Rosoka? Neem dan contact met ons op.