Contact

Nieuws

T3K LEAP – Efficiënter onderzoek van smartphones met behulp van AI

Smartphones kunnen vandaag de dag wel tot 1 TB aan data bevatten. Dit maakt het onderzoek naar bewijsmateriaal steeds tijdrovender en complexer. Het Oostenrijkse T3K heeft een methode ontwikkeld om de analyse van grote hoeveelheden data te vereenvoudigen. Met hun product LEAP (LAW Enforcement Analytics Platform) is het handmatig zoeken door data verleden tijd!

Door de toepassing van Artificial Intelligence zijn de zoekprocessen verregaand geautomatiseerd en wordt het zoeken naar data efficiënter en meer gefocust. Of het nu gaat om locaties, contacten, links tussen personen of foto’s en video’s die worden aangetroffen op een mobiele telefoon, LEAP zorgt voor inzicht in de data. Op basis van de in één stap gegenereerde analyses en rapportages kan  een rechercheur bepalen of een smartphone nader onderzocht dient te worden. De eerste analyses zijn al beschikbaar binnen enkele minuten na de data extractie of upload.

Deze software kan worden ingezet voor identificatiedoeleinden bij immigratievraagstukken, criminele activiteiten zoals mensensmokkel, drugs gerelateerde zaken, maar ook voor de opsporing van kindermisbruik.

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Mobile Forensics die zeker de moete waard is! Benieuwd naar meer informatie over LEAP? Neem dan zeker contact met ons op.