Contact

Nieuws

Videoanalyse voor iedereen?

Videobeelden nemen een steeds belangrijkere rol in bij het zoeken naar bewijs. CCTV beelden, opnamen van body-worn camera’s, dashcams, maar ook de beelden gemaakt met een mobiele telefoon kunnen van essentieel belang zijn in een onderzoek. Waar tot voor kort analyse van dergelijke beelden voorbehouden was aan specialisten, zien we nu dat een steeds grotere groep rechercheurs videobeelden onderzoekt. De moderne politieman is steeds meer een ‘Jack of all trades’ en moet dus van alle markten thuis zijn.

Ook de leveranciers van gespecialiseerde software spelen hier op in. AMPED Software uit Italië levert sinds 2008 de tool FIVE, speciaal voor multimedia specialisten. FIVE is een geavanceerde tool met meer dan 100 filters en hoewel relatief eenvoudig in gebruik, zeker niet voor iedereen.

Met de komst van Replay eerder dit jaar, heeft AMPED een nieuwe variant op de markt gebracht, waarmee videoanalyse voor een veel grotere groep rechercheurs bereikbaar is geworden.

AMPED Replay is een universele videoplayer en converter voor het analyseren en redigeren van videobeelden met behulp van een gemakkelijke gebruikersinterface en een geleide workflow waardoor de kans op menselijke fouten minimaal is.

Lees voor meer informatie de blog van Martino Jerian, de oprichter van AMPED.