Contact

Nieuws

Wat is de toekomst van Cloud Access Security Brokers (CASB) en Secured Web Gateways(SWG)?

Zijn CASB’s en SWG’s niet op ramkoers met elkaar? In de afgelopen maanden is er een duidelijke ontwikkeling van beide producten naar elkaar toe en treedt er steeds vaker overlap op. In zekere zin zou u kunnen stellen dat het dus competitieve producten zijn geworden. Beide werken vanuit de cloud, acteren als proxy hub voor toegang naar het internet, bieden uitgebreide databeveiliging en steeds meer threat intelligence. Ook zien we deze producten steeds vaker de standaard firewall producten vervangen. Toch zijn het zeker geen competitieve maar juist complementaire producten. Ze dienen beiden een ander doel.

Waar cloud SWG’s een oplossing bieden voor het verhuizen van de traditionele on-premise firewalls (beveiliging van netwerk/IT omgeving) naar een cloud versie, blijven er punten waarop zij niet de verwachte/gewenste beveiliging realiseren. Hoe houdt u als organisatie bijvoorbeeld controle over connecties die vanuit de cloud direct naar uw IT omgeving gaan en dus niet via uw firewall of SWG lopen?

In de Engelstalige webinar van onze partner Netskope worden de huidige ontwikkelingen op dit gebied besproken. Ook komt de toekomst van SWG en CASB aan bod. Na het volgen van deze online sessie heeft u beter inzicht in waarom SWG en CASB mogelijk beide voor uw organisatie van belang kunnen zijn en hoe dit in uw omgeving past.

Kunt u niet deelnemen aan de live webinar maar wilt u wel graag de informatie ontvangen? Geen probleem! De opname van de webinar kan achteraf naar u gemaild worden.

Schrijf u nu in voor deze Netskope webinar van woensdag 10 juli.

Schrijf in