Contact

Nieuws

SafeCity

Mensenhandel en andere illegale activiteiten vinden wereldwijd voortdurend plaats en steeds vaker is dit online. Wilt u weten wat er online gebeurt in uw stad, gemeente of land? En wilt u ondermijnende criminaliteit tegengaan door de signalen tijdig te herkennen en hiermee bij te dragen aan een veiliger samenleving? Dat kan!

We laten u graag kennis maken met het SafeCity platform van Web-IQ. Waar de traditionele observatie en regelgeving methoden niet langer in alle situaties voldoende zijn, is het van belang om via een andere manier grip te krijgen op prostitutie, mensenhandel en andere illegale activiteiten. Met deze data-gestuurde aanpak verkrijgt u binnen uw stad, gemeente of land een verbeterde intelligence positie. De methode heeft reeds zijn strepen verdiend en wordt inmiddels gebruikt door de Nationale Politie en de gemeenten Groningen en Rotterdam.

Het SafeCity platform beschikt over data van maar liefst 25 verschillende seksadvertenties websites en gerelateerde fora. De desbetreffende data wordt continu verzameld, gestructureerd en geanalyseerd. Vervolgens kunt u gebruik maken van de veelzijdige zoekmachine en waarschuwingen instellen door middel van geautomatiseerde risicoanalyses.

Wat kan het u opleveren?

- Meer inzicht in wat er online op prostitutievlak gebeurt.

- Een efficiënte en effectieve aanvulling op bestaande opsporingsmethoden.  

- Eenvoudiger prioriteiten kunnen geven aan high-impact handelszaken.

Bent u benieuwd naar wat het SafeCity platform voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.