Contact

Nieuws

App data gebruiken in uw onderzoek? Dat kan!

Graag maken wij u attent op twee recente en zeer waardevolle ontwikkelingen rondom het gebruik van app data. Waar het normaal lastig is om app data te extraheren en te interpreteren, biedt de nieuwe feature van XRY genaamd XRY Photon en de nieuwe tool App Simulator van Magnet Forensics u hierbij ondersteuning.

XRY Photon helpt met onderzoek van WhatsApp berichten

MSAB, de maker van XRY, heeft onlangs een nieuwe feature toegevoegd aan de office versie van XRY, genaamd XRY Photon. Vanaf versie 7.10 maakt deze module standaard onderdeel uit van XRY, zonder meerkosten. De laatste release van XRY, versie 7.12, is afgelopen maand uitgekomen.

XRY Photon is een nieuwe methode om app data te extraheren welke de digitaal rechercheur veel tijd kan besparen. WhatsApp voor Android is de eerste app die wordt ondersteund door MSAB.

Photon kan eenvoudig worden opgestart vanaf het XRY startscherm en is heel intuïtief in het gebruik.

Klik op bijgaande link naar het filmpje voor meer informatie of neem contact op met DataExpert.

Magnet Forensics introduceert de App simulator

Magnet Forensics, de maker van IEF en AXIOM heeft niet stilgezeten. Vanaf heden bieden zij een programma waarmee Android applicaties die worden aangetroffen in een onderzoek, kunnen worden gevisualiseerd in een virtuele omgeving. Het grote voordeel is dat de digitaal rechercheur de app data kan bekijken zoals de gebruiker dat zou hebben gedaan op zijn of haar mobiele apparaat.

Deze nieuwe tool functioneert onafhankelijk van IEF of AXIOM, waardoor ook de output van andere programma’s met de App simulator kan worden onderzocht.

De App simulator is gratis te downloaden via deze link.