Contact

Belgische rechercheurs professionaliseren

Belgische rechercheurs professionaliseren

Van 19 t/m 22 maart vond in het PLOT te Genk de tweede Mobile Forensics Training plaats.

Deze vierdaagse training werd georganiseerd door DataExpert op initiatief van de Cyber Taskforce van de provincie Limburg.

In de Cyber Taskforce zijn het Limburgs Parket, de Federale Gerechtelijke Politie Limburg en alle lokale politiezones in de provincie vertegenwoordigd. ‘We zijn blij dat we deze training eindelijk hebben kunnen realiseren en hebben gemerkt dat er naast Vlaams Limburg nog een groot aantal provincies belangstelling hebben om dit traject te volgen’, aldus Manuel Schaeken, Afdelingshoofd bij de Computer Crime Unit van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg.

Erik Boerboom is de docent namens DataExpert en hij was blij met de positieve geluiden uit de groep: ‘Deze cursus is bedoeld om het volledige scala van digitaal onderzoek van mobiele toestellen te behandelen, onafhankelijk van de tooling. Uiteraard komen de diverse tools zoals XRY, UFED en Oxygen wel uitgebreid aan de orde. Het was een geweldige week!’ 

Wilt u meer informatie over de Mobile Forensics Trainingen? Neem dan contact met ons op.