Contact

Nieuws

DataExpert neemt Forensic Experts Scandinavia AB over

Veenendaal, Nederland en Zweden – februari 2019

DataExpert breidt met de overname van Forensic Experts Scandinavia AB verder uit naar Zweden, Noorwegen en Finland. Beide bedrijven hebben op 31 januari 2019 een overeenstemming bereikt. Door de nauwe samenwerking voorafgaand aan de overname, zal de overgang naar verwachting soepel en succesvol verlopen.

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen
De overname is een logische vervolgstap om de positie van DataExpert in Europa te versterken. Met de nieuwe focus en kennis van het publieke en private domein in de Scandinavische landen en inzichten in de lokale cultuur en procedures, streeft DataExpert ook in deze landen naar een veiligere samenleving. Wat betreft het productportfolio, deze blijft nagenoeg hetzelfde als in Nederland en zal gericht zijn op: Digital Forensics, Data Analytics en Cyber Security. Ook de daarbij behorende support, consultancy en training behoren tot het aanbod.

“We zien de samenwerking met onze nieuwe collega’s van Forensic Experts met vertrouwen tegemoet”, aldus Robbert Bakker, CEO van DataExpert. Ook Christian Almstedt, CEO van Forensic Experts, kijkt uit naar de samenwerking: “Met de extra kennis en kunde die DataExpert ons biedt, zullen we de Scandinavische markt op het gebied van fraude en criminaliteitsbestrijding nog beter kunnen bedienen”.

Over Forensic Experts Scandinavia
Forensic Experts is een Value Added Reseller van forensische, analytische en security software gevestigd in Linköping. Onder leiding van Christian Almstedt bediende het bedrijf de afgelopen jaren opsporingsinstanties en commerciële organisaties van soft- en hardware ter bevordering van criminaliteitsbestrijding. Forensic Experts zal haar activiteiten als een DataExpert Company, onder dezelfde naam blijven voortzetten.

Wilt u meer informatie over de overname of over de mogelijkheden die Forensic Experts Scandinavia en DataExpert u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.