Contact

Nieuws

Politie maakt geld vrij voor Digital Forensics training

Inzet forensic tooling
EnCase, AXIOM en AMPED: slechts een greep uit het palet van tools die de politie succesvol inzet bij Digitaal Forensisch onderzoek. Met de komst van een site-licentie voor de belangrijkste producten zit het met de behoeftevoorziening wel goed, maar hoe staat het met training?

Training 2018 vs. 2019
In 2018 kwamen de gelden voor de broodnodige training van de nieuwe instroom digitaal rechercheurs helaas moeizaam beschikbaar. Voor 2019 ziet het er een stuk rooskleuriger uit: In het eerste kwartaal is voldoende budget beschikbaar gesteld voor ‘Digital Forensics’. De aanvraag voor de overige drie kwartalen loopt.

Aanbod training
Naast de typische tooltrainingen van producten als EnCase en Axiom organiseert DataExpert, in samenwerking met de politie, dit jaar ook generieke trainingen zoals de Windows 10 Forensics Training, Python voor Beginners en de Mobile Forensics Training.

Meer weten over wat de trainingen van DataExpert voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Kijk hier