Contact

Hoe sterk is uw informatiepositie?

Hoe sterk is uw informatiepositie?

Organisaties lopen vandaag de dag vaak tegen een gezamenlijke uitdaging aan. Een grote diversiteit aan data en de noodzaak deze te ontsluiten, structureren en analyseren. En dat vanuit, over het algemeen, veel verschillende bronnen. In deze verscheidenheid aan data zijn veel antwoorden te vinden, mits de mogelijkheid bestaat om de juiste vraag te stellen aan deze waardevolle data. Hierdoor ontstaat bruikbare informatie uit beschikbare data. Onze ervaring leert dat het vinden van informatie en antwoorden geen vanzelfsprekendheid is, niet in de minste plaats omdat een analist voor een groot deel belast wordt met het verzamelen en prepareren van informatie. Door het verwerken van de alsmaar groeiende informatie voorraad lijkt er steeds minder tijd over te blijven voor het eigenlijke doel van de analist: het analyseren en verrijken van data. 

De bovenstaande uitdagingen kunnen opgelost worden door de (onderzoek)processen binnen de organisatie te optimaliseren en de juiste kennis en technologie beschikbaar te stellen aan de analist(en). Het directe resultaat is een verbetering van de informatiepositie. Op basis van volledige, actuele en correcte informatie is het tijdig inschatten van risico’s, oplossen van incidenten, minimaliseren van schade en in het algemeen het nemen van de juiste beslissingen een sterker en efficiënter proces. Samen met DataExpert kunt u uw analist meer ruimte gunnen om te doen wat in zijn of haar kracht ligt: Analyseren! Gaat het om interne bronnen, extern aangeleverde informatie, online (open source) bronnen of ongestructureerde bronnen? DataExpert voorziet uw organisatie graag van de juiste kennis en technologieën!

Meer analyse geeft meer inzicht en bruikbare informatie, meer inzicht betekent mogelijkheid om veiligheidstrends en risico’s te definiëren. Het tijdig in kaart brengen van deze trends en risico’s heeft een directe impact op handhaving, wat uiteindelijk het beginsel is van veiligheid!

Komen deze uitdagingen u bekend voor en bent u opzoek naar oplossingen? Kom dan naar onze gratis ochtendsessie Analyse & Veiligheid 28 juni. Meer informatie  en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze accountmanager Edwin Metgod op +31 (0) 318 543173 of edwin.metgod@dataexpert.nl.