Contact

Nieuws & Events

Hoe maakt social media uw criminaliteitsanalyses en fraude onderzoeken krachtiger?

Hoe maken social media zoals Facebook en Instagram uw criminaliteit analyses en fraude onderzoeken krachtiger?

Tegenwoordig maakt (bijna) iedereen gebruik van internet en social media. Criminelen vormen daar geen uitzondering op. Sterker nog, social media, webmail, website data en Youtube video’s zijn veel gebruikte bronnen ten behoeve van bewijsvoering tijdens litigatie en data discovery processen. Maar hoe gaat men effectief om met de grote hoeveelheid aan (ongestructureerde) data vanuit deze bronnen? Hoe betrekt u bijvoorbeeld Facebook, Tumblr en Instagram in dit geheel? En wanneer dit is gelukt, hoe integreert u de uitkomsten in een bestaande analyse omgeving?

Hierbij kan DataExpert u helpen. Onze DataExpert Social Media Analysis tool bespaart analisten (en hardware capaciteit) kostbare uren en voorzien hen in de kracht om publieke social media bronnen real time met elkaar te verbinden op een schaalbare wijze. DataExpert Social Media Analysis is een bundeling van marktleidende software oplossingen die door de ervaring en expertise van DataExpert op het gebied van (criminele)data analyse verrijkt zijn met branche specifieke datamodellen en entiteit extracties mogelijkheden.

DataExpert Social Media Analysis is gerealiseerd om effectief met social media content van populaire netwerken zoals Facebook, Instagram, Twitter, etc om te gaan. Dit is mogelijk door het gebruik van publieke API’s. Een gebruiker krijgt de mogelijkheid om websites, webmail accounts en Youtube kanalen te ‘crawlen’ en op de ontrokken data zoekopdrachten uit te voeren. Groot pluspunt hierin is dat een geografische stream mee draait om aandachtsgebieden binnen een stad/gemeente/provincie aan te kaarten. Denk hierbij aan evenementen of locaties waar verdachte situaties afspelen. De analist wordt voorzien van een case specifieke workflow die ontstaat uit een ‘search-collect-analyse’ waarin waardevolle metadata behouden wordt. Deze metadata is van onschatbare waarde om de custody chain te waarborgen. Na deze datacollectie slag wordt de data gevisualiseerd in de wereldwijde analyse standaard; Analyst’s Notebook. Wanneer het volledige analyse proces (collectie, indexering, diepe analyse) voltooid is, voert de analist een chart extraction uit via Analyst’s Notebook en wordt de data opgeslagen in uw datawarehouse of iBase omgeving voor latere toepasbaarheid op andere cases.

Dus, wanneer u zich afvraagt hoe met social media om te gaan binnen uw onderzoeken en u bent opzoek naar een kant en klare oplossing omtrent online content collectering, indexering en analyse, zoek niet verder en neem contact op met uw account manager bij DataExpert. We voorzien u van meer informatie en laten u graag de beschreven oplossing zien door middel van een demo!