Contact

Digital Experience

Workshops Forensic Edition

Bekijk hier alle workshops en maak uw keuze bij de aanmelding.
Dinsdag 8 oktober - Forensic Edition:

10.30 – 11.30

Spreker:    Alexander Poelma. Director, Business Development International & US Federal Sales, AccessData
Titel:     Automating Forensic Investigations and Possibilities of Customizing Investigation Environments

Tijdens deze presentatie geeft Alexander Poelma een overzicht van de technische mogelijkheden om Digital Forensics te automatiseren. Gebruik de AccessData producten bijvoorbeeld via de AccessData® API. Daarnaast toont Alex hoe verschillende typen gebruikers de beste omgeving wordt geboden om hun onderzoek te doen. Hij zal ook ingaan op de nieuwste nieuwe functies van de AccessData-producten AD Lab, FTK®, Quin-C ™ & QView.

Taal:     Nederlands / Engels

10.30 – 11.30

Sprekers:     Alexandra Nasshan, Martin Hermann, Jamie Clarke, mh Service
Titel:     Working with mh Service’s new mobile phone forensic solutions in the lab and out in the field.

Bij mh Service ontwikkelen en produceren we al onze oplossingen volgens de meest actuele forensische behoeften. Tijdens Digital Experience 2019 presenteren we onze nieuwste oplossingen voor forensisch onderzoek van meerdere mobiele telefoons om onderzoekers in het laboratorium en in het veld te helpen.

Taal:    Engels

10.30 – 11.30

Spreker:    Peter Smitskam, DataExpert
Titel:    DETECTIE VAN MOBIELE TELEFOONS – een must of gewoon heel handig…

Er zijn situaties waarin het noodzakelijk is om zeker te stellen dat er geen mobiele telefoons actief zijn of zelfs niet aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan penitentiaire inrichtingen waar je wilt voorkomen dat een delinquent met een mobiele telefoon zijn criminele activiteiten kan voortzetten. In weer een ander geval wil je het risico uitsluiten dat een telefoon achterblijft, zoals bij een zoeking waar iedere aangetroffen telefoon van belang kan zijn voor het onderzoek.

Detectie-apparatuur van Berkeley Varitronics Systems biedt voor de verschillende situaties een oplossing. Tijdens deze presentatie wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn om telefoons en andere zend- en ontvangstapparatuur te detecteren.

Taal:    Nederlands

11.45 – 12.45

Spreker:     Tim Thorne, Solutions Consultant, BlackBag technologies 
Titel:     The Acquisition and Decryption of File Vaulted APFS containers on T2 chip Macs

“Tips & Tricks” – Het imagen van Mac’s en de bijbehorende uitdagingen. T2 – APFS – File Vault – Hoe MacQuisition & Blacklight kunnen helpen.

Taal:     Engels

11.45 – 12.45

Sprekers:     Rudi Owens, Peter Goossens, Carlos Maosalva, MSAB
Titel:     Where is Mobile Forensics heading?

De uitdagingen in mobiel forensisch onderzoek zijn groter dan ooit. Om hiermee om te gaan decentraliseren vooruitstrevende organisaties het forensisch onderzoekswerk en maken ze zich nieuwe, verbeterde processen en bekwaamheden eigen. Leer hoe de MSAB Kiosk en XEC een belangrijke rol spelen bij de evolutie, en over nieuwe tools, standaarden en training, uitgebreide visualisatiemogelijkheden, het belang van het "gouden uur" en hoe forensisch bewijsmateriaal effectief kan worden bewaard.

Taal:     Engels / Nederlands

11.45 - 12.45

Spreker:     Stephen Gregory, OpenText
Titel:     Efficient Investigations with EnCase and Tableau

Een update op de roadmap en de laatste kenmerken van Encase en Tableau producten.

Taal:     Engels

13.45 – 14.45

Spreker:     Tanya Pankova, Oxygen Forensics
Titel:     Messenger Forensics: Evidence Hide-and-Seek

Berichten-apps zijn tegenwoordig zonder twijfel een primaire bron van digitaal bewijsmateriaal die een enorme hoeveelheid gebruikersgegevens bevat, waaronder chats, gedeelde bestanden, geo-locaties, contacten en vele andere gegevens. Vanwege de beperking van de huidige extractiemethoden voor mobiele apparaten, geavanceerde app-encryptie en app-functies met zelfvernietigingsberichten, geheime en verborgen chats, is het verkrijgen van dit waardevolle bewijsmateriaal een grote uitdaging voor onderzoekers. In deze sessie behandelen we een breed scala aan berichten-apps, zoals WhatsApp, Viber, Telegram, Facebook, Signal, Wickr Me, Threema, etc. die niet alleen populair zijn bij gewone gebruikers, maar ook bij drugsdealers, terroristen en personen die afbeeldingen van seksueel misbruik delen. We zullen hun encryptie algoritmen, geheime en verborgen chats en alternatieve extractiemethoden van computer en cloud onderzoeken, inclusief enkele methoden die uitsluitend beschikbaar zijn in Oxygen Forensic® Detective-software.

Taal:    Engels

13.45 – 14.45

Spreker:     Rhys Tooby, Solutions Consultant, Magnet Forensics
Titel:     To the Cloud! Get the Evidence You Need to Move Cases Forward

Sommige van de belangrijkste bronnen van bewijs in een strafrechtelijk onderzoek zijn ook het moeilijkst te krijgen. Een gecodeerd, met een wachtwoord beveiligd mobiel apparaat kan nutteloos zijn als u het wachtwoord niet kunt achterhalen. Aanbieders van sociale media zijn berucht om hun bureaucratische rompslomp en vertragen uw vordering weken of zelfs maanden. En als u zich in een ander land bevindt dan waar de aanbieder is gevestigd kan het jaren duren voordat wederzijdse juridische verdragen zijn gemaakt. Gelukkig is er een oplossing: verkrijg het bewijs direct van cloud-based gebruikersaccounts. Kom bij de sessie van Rhys Tooby, Solution Consultant bij Magnet Forensics, die deze onderwerpen behandelt aan de hand van voorbeelden uit Instagram, Facebook en iCloud-back-ups. Hij zal tonen hoe gegevens uit meerdere bronnen kunnen worden gehaald en commerciële innovaties gebruiken om tijd te besparen tijdens onderzoeken.

Taal:     Engels

13.45 - 14.45

Spreker:     Lauren Vicaire, Tracip & Helene Alves Dos Santos, Deveryware
Titel:     Duosessie: Realtime geolocatiebepaling en Datarecovery

Het Franse Deveryware heeft een cloud platform ontwikkeld waarmee de Franse politie en veiligheidsdiensten met succes - real time - de positie van mobiele telefoons en trackers kunnen lokaliseren. Deze innovatieve SaaS oplossing maakt het mogelijk om de positie van een verdachte te volgen, een alarm te genereren wanneer een smartphone in een bepaald gebied terechtkomt of bijvoorbeeld om de locatie-historie te onderzoeken. Daarnaast zijn er nog een groot aantal aanvullende analyse functionaliteiten voorhanden. De applicatie kan zowel op een dedicated netwerk draaien als op een webserver.
Tracip is onderdeel van Deveryware en gespecialiseerd in datarecovery van beschadigde datadragers. Daarnaast levert Tracip krachtige computers voor het processen van data, complete lab-omgevingen, mobiele oplossingen voor zowel digitaal als DNA onderzoek. Bovendien ontwikkelt Tracip training op het gebied van datarecovery en advanced Linux Forensics.
Een interessante sessie met zeer uiteenlopende thema’s, zeker de moeite waard!

Taal:     Engels

15.00 – 16.00

Spreker:     Toni Parn, Passware
Titel:     Leaked passwords, Decryptum, Passware latest news

Op basis van gelekte wachtwoord databases hebben we een analyse gemaakt van de meest gebruikte wachtwoorden en wat u ervan kunt leren. Inleiding tot Decryptum – vloeistof gekoelde PC's gemaakt voor wachtwoordherstel. Inleiding tot Passware training. En een live demonstratie van de nieuwste functies van Passware Kit Forensic.

Taal:     Engels

15.00 – 16.00

Spreker:     Joel Gomez, Sales Engineer Cellebrite
Titel:     Digital Intelligence Expanded

Taal: Engels

15.00 - 16.00

Spreker:     Richard Köwer, CTO T3K-Forensics
Titel:     T3K LEAP – Efficiënter onderzoek van smartphones met behulp van Artificial Intelligence

Smartphones kunnen vandaag de dag wel tot 1 TB aan data bevatten. Dit maakt het zoeken naar bewijsmateriaal steeds tijdrovender en complexer. Het Oostenrijkse T3K heeft een methode ontwikkeld om de analyse van grote hoeveelheden data te vereenvoudigen. Met hun product LEAP is het handmatig zoeken door data verleden tijd. Door toepassing van Artificial Intelligence zijn de zoekprocessen verregaand geautomatiseerd en wordt het zoeken naar data efficiënter en meer gefocust. Of het nu gaat om locaties, contacten, links tussen personen of foto’s en video’s die worden aangetroffen op een mobiele telefoon, LEAP zorgt voor inzicht in de data op basis waarvan een rechercheur kan bepalen of een smartphone nader onderzocht dient te worden.
Deze software kan worden ingezet voor identificatiedoeleinden bij immigratievraagstukken, criminele activiteiten zoals mensensmokkel, drugs gerelateerde zaken en maar ook opsporing van kindermisbruik.
Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van Mobile Forensics die zeker de moeite waard is!

Taal: Engels