Contact

Digital Experience

Workshops Analytics Edition

Bekijk hier alle workshops en maak uw keuze bij de aanmelding.
Woensdag 9 oktober - Analytics Edition:

10.30 – 11.30

Thema:     Mobile Forensic Analytics
Spreker:     Hervé Conan, Ockham Solution
Titel:     Meet MERCURE 4.1

Telecomgegevens zijn essentieel voor het oplossen van georganiseerde criminaliteit. Ontdek in deze sessie hoe u ondanks de hoge complexiteit van uw telecomgegevens veel efficiënter onderzoek kunt doen naar criminaliteit. Duizenden formaten, inclusief forensische extracties, gegevens van autotrackers, interceptie en CDR's uit vele landen worden gemakkelijk geïmporteerd, gecombineerd en multidimensionaal geanalyseerd. Neem deel aan deze sessie en maak kennis met de nieuwste versie van de bewezen Mobile Forensics Analytics software op de markt in meer dan 15 landen.

Taal:     Engels

10.30 – 11.30

Thema:     “Stop Human Trafficking”
Sprekers:     Chris de Meijer, Adviseur Analytics, PO en Registered OSINT Analyst®, DataExpert & Marijn Goodijk, Projectleider Digitale Hulpverlening, Scharlaken Koord
Titel:     Use case: IBM i2 Analytics in de strijd tegen mensenhandel

De derde grootste criminele industrie ter wereld treft miljoenen mannen, vrouwen en kinderen overal ter wereld - en is helaas grotendeels onzichtbaar. Met behulp van IBM i2® analyse en OSINT neemt de Nederlandse non-profitorganisatie Scharlaken Koord een op inlichtingen gebaseerde aanpak om netwerken van mensenhandel bij hun bron te verstoren. Neem deel aan deze sessie en zie hoe nieuwe gevallen met een hoog risico worden gevonden in minuten in plaats van weken "surfen" in open source-gegevens.

Taal:    Nederlands

10.30 – 11.30

Thema:     DataExpert Academy
Spreker:     Sjoerd van der Meulen, Cybersecurity specialist DataExpert
Titel:   Cybercrime Tracing

De ontwikkelingen van cybercrime gaan razendsnel en de verdiensten ervan zijn aanzienlijk. Tijdens deze sessie gaan we in op de nieuwste trends in de wereld van cybercrime en de sporen die de cybercriminelen achterlaten. Omdat cybercrime zich vaak laat uitbetalen in cryptocurrencies, gaan we in op de online sporen die je hiervan nog terug kunt vinden.

Taal:     Nederlands

11.45 – 12.45

Thema:     Cyber Threat Intelligence
Spreker:     Piotr Biskupski, i2 Client Technical Professional
Titel:     Cyber Threat Analysis using IBM i2 Analytics

Het beveiligen van uw infrastructuur, uw klantinteracties en het beschermen van uw data zijn van cruciaal belang om uw goede reputatie te behouden en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. De cybercriminelen worden steeds slimmer en wendbaarder en kunnen elke netwerkbeveiliging doorbreken. Tijdens deze sessie zullen we laten zien hoe de wereldwijd gebruikte IBM i2 Analytics-software wordt ingezet om cyberincidenten te visualiseren en bedreigingen en verborgen verbindingen te identificeren. Doe mee en ontdek hoe multidimensionale visuele analyse en advanced analytics cyber threat hunting toevoegen aan de security strategie van uw organisatie.

Taal:     Engels

11.45 – 12.45

Thema:     OSINT Toolbox
Spreker:     Jordan Summerfield, Consultant Point Duty
Titel:     Leverage GEOINT and OSINT for investigation purposes

Creeer meer efficiëntie in uw onderzoek en behaal betere resultaten door inzet van de juiste OSINT en GEOINT expertise in combinatie met vooruitstrevende technologieën. Deze demonstratie is gebaseerd op een gebruikerscase uit de praktijk waarbij OSINT Threat Hunter©, de Point Duty GEO Connector for i2, IBM i2 iBase en IBM i2 Analyst’s Notebook succesvol bij gebruikt worden.

Taal:     Engels

11.45 – 12.45

Thema:     DataExpert Academy
Spreker:     Niels Hilderink, specialist cybercrime, cybersecurity, trainer en software engineer DataExpert
Titel:     Cam mapping

Aan de hand van een casus worden de mogelijkheden van een WiFi-snifffer en het detecteren van IOT camera’s uiteengezet. Zie hoe camera’s worden ontdekt met behulp van een handige zelfgemaakte Python tool en daarna worden geplot op een kaart.

Tijdens deze sessie komen diverse elementen uit de opleidingen van de DataExpert Academy bij elkaar.

Taal:     Nederlands

13.45 – 14.45

Thema:     Ondermijning
Sprekers:     Eric Hertogh, Projectleider Smart Cell Find The Money Taskforce Zuid West Brabant en Edwin Metgod, Adviseur Analytics DataExpert
Titel:     Data als wapen in de strijd tegen ondermijning met behulp van o.a. DarkWeb Analytics

Wat zijn de trends omtrent een nieuwe synthetische drug en wat zijn nu al de financiële sporen er omheen? En kunnen met deze gevonden financiële sporen (bitcoins, rekeningnummers, etc.) in vervolgtrajecten financiële netwerken in kaart worden gebracht? Het antwoord is ja. In deze workshop leert u hoe DarkWeb data in trends en waardevolle inzichten omgezet kan worden door middel van DarkWeb Analytics.

Taal:     Nederlands

13.45 – 14.45

Thema:     Fake news & Deep-fake’s
Spreker:     Christian Berg, CEO Safer Society Group
Titel:     "A world of fake news just got empowered by AI”

In een wereld van nepnieuws en AI zullen we steeds meer nepafbeeldingen, nepvideo's en nepartikelen zien die worden gevoed door nep-socialmedia-accounts. Wat zijn de mogelijke scenario's, wat zijn de mogelijkheden van vandaag en hoe kunnen we een verscheidenheid aan technologieën gebruiken om onszelf te beschermen tegen het naar de rechter stappen met nepmateriaal of verkeerd beïnvloede beslissingen?

Taal:     Engels

13.45 - 14.45

Thema:     Mobile Forensics Analytics
Spreker:     Paul Spronk, Solutions Sales Manager at Cellebrite
Titel:     Investigation in the 21st Century – How to Uncover More Hidden Evidence

Hoe kan het effectieve gebruik van digitale gegevens uw onderzoeksproces transformeren en hoe zal u dit helpen uw werkvolume en onderzoeken te optimaliseren.

Taal:     Engels / Nederlands

15.00 - 16.00

Thema:     Big Data Investigation
Spreker:     Raf Verhoogen, i2 Solution Specialist
Titel:     IBM i2 Enterprise for Big Data Investigation

Met het toenemende gebruik van mobiele telefoons, tablets en andere digitale apparaten zijn er meer gegevens dan ooit. Deze Big Data, van OSINT en Cyber ​​tot interne en externe gegevens, biedt onderzoekswerk aanzienlijk meer opties als de data op de juiste manier wordt gebruikt. Hoe gebruikt u deze grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data voor efficiëntere en betere resultaten? Tijdens deze sessie neemt een solution expert u stap voor stap mee.

Taal:    Engels / Nederlands

 15.00 - 16.00 Thema:     KYC, Fraudebestrijding en AVG
Spreker:     Simon Peterson, Specialist Web-IQ
Titel:     Innovatie in KYC en Fraudebestrijding: ontdek het nieuwe IRIS platform

OSINT is tot op heden een ondergeschoven kindje in KYC (Know Your Customer) en fraudebestrijding gebleven. Tijdens deze sessie ontdekt u een unieke manier om in korte tijd digitale sporen bij elkaar te brengen en direct conclusies te trekken. De AVG wordt hierbij gerespecteerd.

Taal:     Nederlands